Ieeja neatkarīgajiem partneriem

Uzturvielu kokteiļa Formula 1 klīniskie pētījumi Vācijā

Aptaukošanās ir kļuvusi par reālu mūsdienu civilizācijas nelaimi. Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas aplēsēm līdz 2015. gadam pieaugušu cilvēku ar lieko svaru skaits var sasniegt 2,3 miljardus. Tas ir ļoti nozīmīgs skaitlis, ņemot vērā daudzās komplikācijas, ko izraisa liekais svars.

Pētījuma mērķis - apstiprināt ar olbaltumvielām bagātināto uztura bagātinātāju efektivitāti kā svara samazināšanas un optimāla ķermeņa svara uzturēšanas līdzekli. Vadītājs - Marion Fletcher-Morse, profesors, dietoloģijas speciālists, vada Ulmas Universitātes (Vācija) uztura klīnisko pētījumu nodaļu un pētījumu grupu cīņai pret aptaukošanos, Herbalife Zinātniski konsultatīvās padomes loceklis.

Pētījums ilga vienu gadu un tajā piedalījās 110 cilvēki ar lieko svaru. Pētījuma dalībnieki tika iedalīti divās grupās. Pirmajos trīs mēnešos - aktīvajā svara samazināšanas stadijā - pirmās grupas dalībnieki katru dienu aizstāja divas ēdienreizes ar Uzturvielu kokteili Formula 1, pievienojot arī Individualizēto olbaltumvielu pulveri Formula 3. Otrā pētījumā iesaistīto personu grupa lietoja parastu uzturu ar standarta olbaltumvielu saturu. Nākamo deviņu mēnešu laikā - svara saglabāšanas fāzē - dalībnieki no abām grupām aizstāja vienu ēdienreizi ar Uzturvielu kokteili Formula 1, bet joprojām turpināja uzņemt olbaltumvielas dažādā daudzumā - tādā, kā tas bija noteikts eksperimenta gaitā.

Saskaņā ar pētījuma rezultātiem, visi dalībnieki samazināja svaru, taču tiem, kas bija grupā ar paaugstinātu olbaltumvielu daudzumu, svars samazinājās ievērojami vairāk nekā otrā grupas dalībniekiem (vidēji 12 kg salīdzinājumā ar 7 kg). Turklāt, viņi zaudēja vairāk tauku, tādējādi normalizējot savu ķermeņa svaru.

Pētnieki pierādīja, ka salīdzinājumā ar regulāriem pārtikas produktiem ar standarta olbaltumvielu saturu, ar olbaltumvielām bagātināto uztura bagātinātāju lietošana veicina ievērojami labākus rezultātus gan svara samazināšanai, gan optimāla ķermeņa svara saglabāšanai. Vienlaikus palielināts olbaltumvielu daudzums svara samazināšanas laikā veicina svara zudumu, sadedzinot taukus, nevis muskuļu masu.

Marion Fletcher-Mors: "Mēs zinājām, ka dalībnieki no abām grupām rezultātā varēs panākt svara samazinājumu, taču eksperimenta laikā mēs noskaidrojām, ka palielināta olbaltumvielu uzņemšana veicina lielāku svara samazinājumu."